Çabuk yorulma ve halsizlik varsa dikkat! Kardiyoloji Uzmanından uyarı geldi!

Ölüm sebepleri arasında tüm dünyada birinci sırada olan kalp rahatsızlıklarının birçoğu aslında önlenebilir. Erken teşhis ve tedavi ile ölüm risklerinin önüne geçilebilen kalp rahatsızlıklarının belirtileri hakkında Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı uyarılarda bulundu.

Çabuk yorulma ve halsizlik varsa dikkat! Kardiyoloji Uzmanından uyarı geldi!
Çabuk yorulma ve halsizlik varsa dikkat! Kardiyoloji Uzmanından uyarı geldi!
GİRİŞ 13.05.2024 23:44 GÜNCELLEME 13.05.2024 23:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalp rahatsızlıklarının erken teşhisi üzerine konuşan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, “Kalp kapak hastalıkları, halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Baş dönmesi ve baygınlık da bu hastalığın işaretleri arasında yer alabilir” dedi. Siz de çabuk yoruluyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz! Kalp kapak hastalıkları belirtileri nelerdir?

DÜZENLİ TEDAVİ EDİLMEDİĞİNDE ÖLÜME YOL AÇIYOR!

Dicle Memorial Hastanesi’nde görev yapan Uzman Doktor Hüseyin Akçalı, özellikle ileri yaş gruplarında sıkça görülen kalp kapak hastalıklarına dikkat çekiyor. Bu hastalığın düzenli tedavi edilmediğinde ölüme yol açabileceğini vurgulayan Akçalı, geçirilmiş kalp krizinin ardından özellikle kalp kapak hastalığının ortaya çıkabileceğine işaret ediyor.

KALP KAPAKÇIĞI HASTALIK BELİRTİLERİ

Dr. Akçalı, vücutta kan akışını sağlayan ve kanın yönünü belirleyen 4 adet kalp kapağı bulunduğunu belirterek, “Kalp kapak hastalıkları, yaşa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi geçirilmiş enfeksiyon, konjenital faktörler veya travma sonucu da gelişebilir. Kalp kapak hastalığının belirtileri arasında halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik, baş dönmesi ve baygınlık bulunmaktadır” dedi.

KALP KAPAKÇIĞI HASTALARI TAKİBE ALINMALI!              

Kalp kapak hastalarının düzenli takip edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Akçalı, hastalığın türüne ve derecesine bağlı olarak aylık veya yıllık periyodik takiplerin önerildiğini belirtti. Özellikle ileri yaşlarda daha sık rastlanan bu hastalığın genetik faktörlere de bağlı olarak ortaya çıkabileceğini ifade etti.

HAYATİ RİSK TAŞIYOR!

Doktor Akçalı, kalp kapak hastalıklarının hayati risk taşıdığını, ilerlemiş durumdaki hastalıkların ölüm riskini içerdiğini vurgulayarak, düzenli takip ve tedavinin önemine dikkat çekti. Hasta bireylerin önerilen periyodik kontrolleri aksatmamaları ve hekimleri tarafından belirlenen takip programına uymalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, ileri seviyedeki kalp kapak hastalarının aşırı efor gerektiren sporlardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ayşe Meryem 4 ay önce Şikayet Et
    Kalp kapakçıklarını çekvalf gibi düşünelim. Yani kanı damara kalp pompalıyor ve her seferinde kapakçık kapanıp geri kaçırmayı önlüyor. Eğer kapakçık işlevini yapamazsa (çeşitli hastalıklar sonunda veya genetik olarak bozulur, büzüşür, delinir, yerinden oynar, incelir vs) kalp içerisinde kan birikir ve büyüme yapar. Kısmi ilaçlar cevap vermezse ameliyetla plastik veya metal kapak takılır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da seçim heyecanı! Sarı-kırmızılılar yeni başkanını seçiyor
Sabahat Akkiraz'dan dikkat çeken çıkış: Artık bir güvenlik sorunu