Manevi hacamat bölgeleri ve faydaları! Hacamatın manevi sırları ve faydaları nelerdir?

Hastalıklardan korunmak, arınmak ve bağışıklık güçlendirmek için başvurulan birtakım yöntemler mevcut. Bunlardan biri de Peygamberimizin (s.a.v.) tavsiye buyurduğu hacamat tedavi yöntemi. Peki, hacamat hangi hastalıklara iyi gelir ve hacamat nasıl yapılır?

Manevi hacamat bölgeleri ve faydaları! Hacamatın manevi sırları ve faydaları nelerdir?
Manevi hacamat bölgeleri ve faydaları! Hacamatın manevi sırları ve faydaları nelerdir?
GİRİŞ 06.05.2024 12:07 GÜNCELLEME 06.05.2024 12:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Günümüz insanının hastalıkla mücadele yöntemlerine her geçen gün bir başka alternatif ekleniyor. Vücudun mevcut direncinin güçlendirilmesinde rol oynayan hacamat tedavi yöntemi de bunlardan biri. Tercih eden insanların oldukça memnun kaldığı bu tedavi, kişiye hem ruhen hem de bedenen katkıda bulunuyor.

Hacamat yaptıran kişinin dikkat etmesi gereken bir takım günler ve manevi hacamat bölgeleri mevcut. Bu tedavi yönteminden en iyi şekilde yararlanmak için tüm hususlara dikkat etmek gerekiyor. İşte, hacamatın faydalarına ilişkin tüm merak edilenler!

HACAMAT YAPTIRMANIN FAYDALARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakum halinde dışarı alınma işlemine hacamat denir. Rasulullah (sav) Efendimizin de buyurduğu ve bizzat kendilerinin de uyguladığı sünnet olan bir tedavi yoludur. Deri altından alınan kan ile damar yolundan alınan kan arasında oldukça fazla fark mevcuttur.

Kılıcal damarların sonunda deri altında biriken toksik maddelerde buluşmuş olan kanın arındırılarak vakum yöntemiyle dışarı atılması ileride oluşabilecek çok ciddi rahatsızlıkların önüne geçebilmekte. Adeta bir arınma yöntemi olan bu tedavi yöntemi, alanında uzman kişilerin onayıyla gerçekleşiyor.

Mevcut sağlık halinin devamı ve hastalıklardan korunmak için yılda en az 2 kere hacamat yaptırmak gerekiyor. Düzenli hacamat yaptıranlar kışın soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların riskinin azaldığı ve dirençlerinin çok daha güçlü olduğu gözlenmektedir.

HACAMAT FAYDALARI NELERDİR?

- Hacamat, kanda detoks uygulayıp kandaki toksiklerden arındırır.

- Hacamat, vücudu rahatlattığı için sinir ve stresi bizlerden uzaklaştırır.

- Hacamat ,olmak nezle, üst solunum yolundan yakalanan herhangi bir hastalığın daha hafif seyretmesini sağlar.

- Kronikleşmiş baş ağrıları ve baş dönmelerini dindirmede önemli rol oynar.

- Kan yapısını uyarır ve kansızlık (anemi) tedavisine katkı sağlar.

- Devamlı yorgun ve uyuşuk hissetme durumumuzu ortadan kaldırır.

- Hacamat, hücreler arası matrikste viskoziteyi (yapışkanlığı) azaltır.

- Hacamat, kas ve bağ dokusundaki esnekliği artırır.

- Hacamat kan damarlarındaki geçirgenliğini artırır, böylece organlara daha fazla oksijen gider, hücreler yenilenir.

- Hacamat görme hücrelerini de yenileyip gözlerin daha keskin görmesini sağlar. Göz hastalıklarının tedavisine de yardımcı olur.

- Uykusuzluk, rahatsız uyuma, çok uyusak ta uykuyu alamama günümüzde en sık görülen uyku problemlerindendir. Hacamat olmak sinirleri rahatlatıp tüm uyku problemlerine şifadır.

- Her türlü mide rahatsızlıkları ve bağırsak sorunlarını rahatlatır.

-Yüzde oluşabilecek akne ve yağ bezelerinin oluşumunu engeller.

HACAMAT NASIL YAPILIR?

Deri üzerinden hacamat iğnesi ile çizilerek; bardak, kavanoz veya şişenin emme gücüyle kanın deri altından çekilmesi gerçekleşir. Deri altında birikmiş olan kirli kan, koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat işlemi ile bu kirli kan alınmaktadır.

HACAMAT NE ZAMAN YAPILIR?

Hacamat günü acil bir uygulama olmadıkça, dünyanın uydusu olan Ay’ın dolunay haline geldikten sonra küçülmeye başladığı zaman diliminde uygulanmaya başlanmalıdır. Bu zaman dilimi Ay’ın çekim gücü etkisi ile vücudumuzdaki toksik maddelerin (hıltların) cilt yüzeyine en yakın oldukları dönemdir.

2023 İÇİN ALTIN HACAMAT GÜNÜ 6 HAZİRAN!

Hacamat Günleri belirlenirken Hicri takvimden yararlanılır. Çünkü Hicri Takvim, Ay'ın hareketlerinden yola çıkılarak hazırlanmıştır. Hicri takvime göre her ayın 15'i, 17'si, 19'u, 21'i, 23'ü ve 25'i hacamat için uygun zaman dilimlerini gösterir.

Hacamat öncesinde uyulması gereken hususları kısaca sıralamak gerekirse;

  • Bir gün öncesinde hayvansal ürün tüketmeyiniz.

  • Bir gün öncesinde cimada bulunmayın.

  • Bir gün öncesinde ağır ve yorucu işler yapmayınız.

  • Bol su tüketiniz.

Hacamat yaptırdıktan sonra da dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde özetleyebiliriz; 

  • Üç gün hayvansal ürün tüketilmemesi daha faydalı olacaktır.

  • Bir gün boyunca ağır işler yapılmamalıdır.

  • Bir gün boyunca dinlenmelidir.

  • Bir gün boyunca cima yapılmamalıdır.

  • Hacamat çizikleri tamamen iyileşinceye kadar tırnak ile kaşınmamalıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    senelerdir yaptırıyorum faydaları çok memnunum tavsiye ederim
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 5 ay önce Şikayet Et
    RABBİM CC ıslah etsin seni...
    Cevapla
  • Hamide Saydem 9 ay önce Şikayet Et
    Beni ruhen de bedenen de iyileştirilmesi sahih hadisi şeriflerde geçmesi vücut zaten pis kanı kaşıntı düzensizlik varış gibi atmak istiyor hacamat can kurtariyor.şiddetle tavsiye ederim.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hele bunu yapanlar bizim ulkenin halki ise saglik da gider komalik bile olursun her ønune gelen yapar ise bu sefer yeni sorun olur
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Değil hazreti ayrıca s.a.v değil sallallahü aleyhi ve sellem yazacaksınız bizim dinimizde kısaltma yoktur bu saygısızlık tır Mustafa ya Musti demek nasıl uygun değilse bu da böyle o şahısa saygısızlık olur bunlara dikkat edin artık bazı şeyler niyete bakmaz bazı konularda da aşırı hassas saygılı olmaz lazım bu konuda öyle inatçılık yapmayın inat şeytandan gelir
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZ HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFA SALLALAHU ALEYHİ VESELLEM EFENDİMİZE SALAVAT GETİRİN, ONA HÜRMET EDiN, ONU ÖRNEK ALIN, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KİTABI KURANI KERİME GÖRE YAŞAYIN. ONUN SÜNNETİNE UYGUN YAŞAYIN. İNŞALLAH HİDAYET KURTULUŞ MUTLULUK HUZUR SUKUNET ESENLİK FERAHLIK YAKINDIR.
    Cevapla
  • abartma 1 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Muhammed insanların ve insanlığın dostudur. onla aranıza böyle saçma sapan şeyler sokmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin'den flaş Reisi açıklaması! 2 helikoptere dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı, yeni İsrail kararlarını açıkladı